Dagopvang voor honden

logo-kwispelDagopvang voor honden wordt vaak gebruikt zodat het baasje een extra dag kan gaan werken. Een prima oplossing voor zowel baas als hond. Terwijl u aan het werk bent, is uw hond dat namelijk ook. Honden zijn echte roedeldieren en vinden het heerlijk om met soortgenootjes samen te zijn. Het is niet alleen dat ze dat leuk vinden, ze leren uitstekend van elkaar; omgaan met puppy’s, spelen, bepalen wie de roedelleider is, leren herkennen van waarschuwingen, de gevolgen ondervinden van niet luisteren, ruzie maken.Kortom: Hondentaal.

Bij een dagopvang is uw hond de hele dag, onder begeleiding, samen met andere honden. De begeleider(s) observeren, spelen en trainen uw hond, en grijpen in wanneer de situatie daar om vraagt. Er wordt niet zomaar onbekende honden met elkaar op een veld neergezet.

Bij dagopvang is een stabiele roedel aanwezig die vaak al jaren op één of meerdere dagen naar een dagopvang toe gaat. En af en toe komt er een nieuwe hond bij die zijn plaatsje in die roedel gaat zoeken.

Na een intake, waarbij o.a. het karakter wordt beschreven en baas en hond komen kennismaken met ons. In principe is iedere hond geschikt om in een roedel te functioneren; van chihuahua tot Sint Bernard.

U krijgt uw hond weer moe en voldaan mee naar huis.

Gedragstherapie voor uw hond

 

Niet alleen thuis kunnen zijn, angst voor vreemde mensen, agressie naar mensen, agressie naar soortgenoten of andere dieren, onhandelbaarheid of dwangmatig gedrag. Het zijn slechts enkele voorbeelden van probleemgedrag bij honden. Gedrag dat wellicht in het verleden is ontstaan en er nu voor zorgt dat u minder plezier beleeft aan uw hond.

Als een gedragsprobleem geen professionele aandacht krijgt, zal het verergeren. Met de juiste methodes, welke voor iedere hond anders is, weten wij vaak deze problemen weg te nemen. Tijdig hulp in roepen kan veel narigheid voorkomen.

Indien u uw hond voor deze therapie wenst aan te melden zullen wij tevens u als eigenaar in het plan van aanpak meenemen.

Wij benaderen alle problemen op een persoonlijke en positieve wijze.